op naar Habarana
Door: Bart
Blijf op de hoogte en volg Familie
15 Juli 2014 | Sri Lanka, Habarana
Jammer, want hij was nou net de meest spraakzame van de twee...
Bijna waren we zonder de kinderen vertrokken want onze 'Nederlandse' hoteleigenaar begon de kinderen, uiteraard in het Nederlands, over te halen om te blijven (mooi zwembad, leuke tuin). Gelukkig hadden ze er geen oren naar en gingen we gezellig met zijn vieren op weg. :-)
Het eerste deel van de rit duurde zo'n 4 uur. In Dambulla stopten we om te lunchen. Voordeel van chauffeur zijn: je mag zelf gratis eten als je toeristen meeneemt. Nadeel voor diezelfde toeristen: je kunt je restaurant niet meer zelf uitzoeken. Desondanks was het een prima lunch.
Na de lunch zijn we doorgereden naar de tempels van Dambulla. Deze zijn in grotten gebouwd. Erg bijzonder om te zien! Eerst heeeel veel trappen op -en dat in die hitte...- maar eenmaal boven was het meer dan de moeite waard. Naast de onvermijdelijke souvenirverkopers ook heel veel aapjes gezien. En dan bedoel ik niet Mathijs en Jasper. ;-)
De tempels, verdeeld over 5 grotten, zijn indrukwekkend om te zien. Vol met boeddha beelden en wandtekeningen (zelfs op de plafonds) en dit allemaal in een heel warme, benauwde omgeving.
Hierna was het nog een klein uurtje rijden naar het volgende hotel. Ook weer erg mooi, met een ruime kamer. De airco hapert wel wat, maar het scheelt dat het hier minder warm is dan in Negombo. En ook hier weer een mooi zwembad erbij, dus we hebben gelijk bij aankomst een duik genomen.
Omdat we hier in the middle of nowhere zitten hebben we hier ook maar gegeten. Het menu is wat eenvoudig maar deze vakantie nog niet zo lekker gegeten als vanavond.
En nu is het hier 9 uur en liggen we allemaal, moe van alle indrukken, op bed. Mathijs is een berichtje aan Fleur aan het sturen en Jasper ligt lekker met een luisterboek (zo te horen erg grappig...).
Tot slot nog wat over het voetbal. We vertrokken op de dag dat Nederland de troostfinale tegen Brazilië speelde. Deze wedstrijd konden we dus niet zien: toen zaten we in het vliegtuig. En we vlogen vanuit Duitsland....
Het begon al op het vliegveld waar de man van de bagage inname (weet even niet hoe ik het anders moet noemen) ons uitlegde dat we toch echt niet op deze dag konden vliegen. Want hoe kunnen we deze wedstrijd toch missen... Sterker nog, de volgende keer moesten we maar op zondag vliegen. Oh nee, maandag want dan was zeker geen wedstrijd. ;-)
Ehh, bedankt en succes dan maar...
Ook in Sri Lanka veel mensen die erover begonnen. Wel veel sympathie voor Nederland, maar dat kan natuurlijk ook komen omdat wij toeristen zijn. Veel erger zijn de mensen die denken dat wij uit Duitsland komen. Iets met blonde kinderen waarschijnlijk. En die ons dus 'feliciteren' met het WK. In het Duits. :-( Da's weer net te veel van het goede...
15 Juli 2014 - 19:56
Tante Zus:
Hallo allemaal, zo te lezen hebben jullie al veel gezien en natuurlijk ook veel foto's gemaakt.Jammer dat jullie niet Nederland hebben gezien was een mooie wedstrijd.Ik heb nu het journaal on tv aanstaan en dat moet je zien 100000 mensen in Berlijn toen de mannschaft aankwam zij waren DE BESTE Argentien was Scheisse volgens Schweinsteiger hij had ook de naam mee. Ha ha.
Heel veel plezier en tot de volgende keer tante Zus -
15 Juli 2014 - 20:28
Ingrid:
Weer een leuk reisverslag. Dambulla is mooi he! Bedank Mathijs voor zijn berichtje. Fleur vond het helemaal leuk. Toevallig hadden we het in de auto (toen ik de kids ophaalde bij mijn schoonzusje want wij werken nog gewoon :( over jullie. Ik zei tegen de kids. Stel dat we nou toch nog op vakantie gaan waar willen jullie dan heen. Beau zei: "Indonesie" en Fleur zei heel stellig: "daar waar Mathijs is". Grappig! Die kids hebben allemaal ook al het (verre) reizen virus. Helemaal niet erg. Wel jammer dat je als Duitser werd aangesproken. Ik vind jullie er helemaal niet Duits uitzien hoor :). Groetjes van ons allemaal. -
15 Juli 2014 - 23:26
Aniek:
HOi allemaal,
Wat leuk om jullie blog te lezen! Super om jullie avonturen te volgen!
Veel plezier daar!
Groetjes Aniek -
16 Juli 2014 - 14:46
Broer Broeder Broerst:
Jij duits?? Jij spreekt überhaupt toch maar één woord Duits?! -
26 Juli 2014 - 11:17
Tikva - Gezin Op Reis:
Ah dat is zuur als ze je komen feliciteren maar verder klinkt Sri Lanka als een fijne vakantie met kinderen bestemming.